Porkkalan Kuokka

 

Porkkalan Kuokka on Plootun kehittämä "vetomuovi", Lohi-Luoto toimitti muutaman Kuokan minulle, jotta laittaisin kuvan niistä tänne arkkuun, no tokihan se käy.

Kuokka on samantyyppinen uistin kuin Apex, jonka kopioksi sitä on syytelty, joten laitoinpa siis yhteiskuvaan myös Apexin. Kyseiset uistimet edustavat samaa uistintyyppiä, mutta kyseisen tyypin edustajia on maailmassa muitakin, joten ei siitä sen enempää, täysin yhteneviä ne ei ole. Kuokkia on kahta kokoa.

Kuvat:

Kuokkia ryhmäkuvassa.

Kuokka ja Apex sivulta & päältä

Kuokan koukuttaminen pyyntiin on jonkin verran herättänyt kysymyksiä, joten muutama vaihtoehtoinen tapa seuraavassa. Kuvituksessa viritys on tehty puuvillalangalla siiman sijasta, ihan jotta se näkyisi kuvissa, eli en suosita puuvillalankaa.

Ensiksikin on pujotus. Sitten "oikea" tapa virittää, eli Plootun suosittama solmustoppari. Seuraavana Apex-tyyppinen koukutus leikarilla, jota Plootu ei suosita käytettäväksi. Viimeisenä kaksi tapaa virittää käyttäen ns. intiaanihelmiä, eli yhdellä helmellä ja usealla helmellä. Itse pidän yhden intiaanihelmen koukutusta parhaana, koska se vähentää siiman lujuutta vähemmän kuin solmusyherö ja antaa samanlaisen uinnin. Kyseisessä virityksessä siima siis pujotetaan vain kahdesti ko helmestä läpi ja säädetään koukun etäisyys sopivaksi. Viritit koukun millä tavalla tahansa on hyvä käyttää hyvälaatuista leikaria noin metri Kuokan edessä.

 

by abboreman