Hutsulipat, heittoon, vetoon...

 

Mikä on Hutsulippa? Se on Hootsien ja lipan yhdistelmä. Painavaksi tehtynä, toimii vedossa painokuvan lailla ja heitossa lentää hyvin, kalastaen syvemmältä kuin peruslippa.

Hutsulippa ei ole mikään uusi keksintö, kaupallisia tekee ainakin Laxman. Lippoja on kuitenkin helppo konvertoida hutsulipoiksi, eikä vaadi edes kummaa tavaramäärää.

Lipan voi konvertoida joko vain poistamalla koukun ja tekemällä paino-hutsu-perä koukun tilalle, sopii hyvin heittokäyttöön.

Toinen vaihtoehto on purkaa koko lippa ja koota se uuteen runkolankaan jolloin voidaan lanka jättää niin pitkäksi, että lipan etupuolelle saadaan tehtyä ~45asteen kääntö, joka eliminoi lipan pyrkimykset kiertää siimaa. Painon koko riippuu luonnollisesti käytettävän hutsun koosta, nelipuol tai viis tuumainen sietää hyvin unssin(28g) luodin sisäänsä, jolloin painovaikutustakin alkaa löytyä.

Tätä jälkimmäistä mallia voi käyttää joko painouistimen tavoin sivutapsissa, tai ihan suoraan vetovieheenä, kuhat, ahvenet ja hauet tykkäävät ainakin. Pienellä painolla toimii hyvin houkuttimena ja lisäpyyntinä raksia vedettäessä.

 

Kuvitus:

Tarpeet
'Heittomalli'
vaiheessa & valmiina
'Vetomalli'
kilkkeinä, vaiheessa & valmiina

 

 

by abboreman