www.vetouistelu.com / Keskustelualueiden säännöt

www.vetouistelu.com keskustelualueiden säännöt

Ole oma itsesi

Kirjaudu palveluun aina omalla tunnuksellasi ja salasanallasi. Toisen tunnuksen luvaton käyttö on kiellettyä. Käytä vain yhtä nimimerkkiä. Viestisi tunnistetiedot kuten ip-osoite tallennetaan.

Esiinny harkiten keskusteluissa

Kun osallistut keskusteluihin, kirjoita asiallisesti äläkä häiritse tai loukkaa muita. Varmista, että viestisi liittyy ryhmän aiheeseen. Muita häiritsevät tai loukkaavat käyttäjät voidaan mahdollisesti jäljittää myöhemmin, vaikka keskustelu tapahtuisikin nimettömänä. Pyri jäsentämään tekstisi, välimerkit, isot alkukirjaimet ja lauserakenne tekee tekstistäsi huomattavasti luettavampaa. Älä koskaan kirjoita viestiä kokonaan isoilla kirjaimilla, koska sitä pidetään HUUTAMISENA ja se on rasittavaa luettavaa, epäkohteliasta ja kiellettyä. Häiriköinniksi tulkittava toiminta johtaa huomautukseen/kirjoitusoikeuksien poistoon. Ongelmatilanteissa ota yhteyttä sivuston ylläpitoon.

Tekstin tehostaminen

Korostuskeinoja on käytettävissä aika vähän. Usein käytetään _alleviivausta_, Toisinaan ihmiset HUUTAVAT. _Alleviivaus_ on näistä suositeltavin. HUUTAMISTA on erittäin paha lukea ja sitä ei kannata/saa käyttää paria sanaa pitempään. Lisäksi se koskee korviin.

Muista lähdekritiikki

Muista, että netissä ei ole julkaisukynnystä, joten kuka tahansa voi julkaista melkein mitä tahansa. Siksi kaikki www-sivuilla oleva ei pidä paikkaansa. Lisäksi keskusteluissa jonkin tuotteen ylistys tai haukkuminen voi johtua myös kirjoittajan sidoksista foorumin ulkopuolella.

Netillä on pitkä muisti

Muista, että kaikki mitä kirjoitat keskusteluun, on luettavissa arkistoissa vielä vuosienkin päästä.

Kaupankäynti osto ja myynti-osiossa

Osto ja myyntipalstat on tarkoitettu foorumin aihepiiriin liittyvien tuotteiden myyntiin/ostoon. Myynti-ilmoituksessa tulisi mainita tuotteen sijainti, hinta ja kuvaus tuotteesta. Huutokaupat ja linkit huuto.net:iin tai vastaaviin ovat kielletty.

Lyhyt yhteenveto ohjeista/säännöistä

      Yksi laadukas viesti on parempi kuin 3 turhaa.
      Ole kohtelias
      Huomioi tekijänoikeuslait
      Kirjoita helposti ymmärrettävästi. (Isot alkukirjaimet, yhdyssanat ja välimerkit)
      Älä hölötä
      Älä yritä saada huomiota HUUTAMALLA
      Älä tee pelkkiä lainauksia, tee myös omaa tekstiä jos mahdollista


Sääntöjen noudattamisen valvonta

Sääntöjen noudattamista valvovat tällä hetkellä nimimerkit Abo ja Webmaster. Sääntöjen rikkomisesta huomautetaan kirjoittajaa sähköpostitse. Mikäli sääntöjen rikkominen jatkuu, voidaan kirjoittajan nimimerkki laittaa määräaikaiselle jäähylle tai poistaa kokonaan käytöstä.


Webmaster@Vetouistelu.com


  000033204