Kaikki keskustelualueet - viimeiset 24 tuntia

Keskustelut
Takaisin keskustelualueille
1.   [Vt] Sähkötakiloista    toni - 8/12/2022 13:33:23
Unohdin sen kuvan kun oli pari muuttuja aamulla. Mutta KV tuossa taas kertoi tuon että kahvasta lasketaan ja napista nostetaan. Mikä siinä on vaikea ymmärtää?
2.   [Vt] Penn 320GTi - Made in USA    THe - 8/12/2022 12:49:59
Myydään myös yksittäin, 16kpl vielä jäljellä.
3.   [Vt] Sähkötakiloista    tkorkka - 8/12/2022 11:37:06
Minulla taas ei kalantulo muuttunut vaihdettuani kuidut Digi-Trolleihin, tai jos johonkin suuntaan muuttui niin ehkä parani. Tärkein syy vaihtoon oli kyllästyminen joka vuotisiin kuulan menetyksiin Ahvenanmeren pohjaan. Niitä meni, vaikka oli vaijereissa snubberit. Ja yhtään säiettä ei ollut vaijerissa rikki, yks kaks vaan aallokossa keskeltä poikki... Kuituun vaihdon jälkeen (n. 4-5 v.) ei ole mennyt ensimmäistäkään kuulaa. Mulla on kestäneet Cannonin originaalit kääntöpöydät ehyenä, mutta mökkinaapurilla on samanlaiset vermeet ja sillä on pöydät alkaneet murenemaan, eikä veneellä ole edes merellä röykkyytetty. En osaa sanoa missä ero, voisiko olla kiristetty liian tiukalle?
4.   [Vt] Sähkötakiloista    Nec Pluribus Impar - 8/12/2022 8:14:43
Miulla on 10 vuoden kokemus Cannonin sähkötakiloista. Alkuun oli Digitroll IV -takilat 8v ja nyt ollut pari vuotta Cannon Magnum 5 STX -takilat. Alla muutamia ajatuksia: -Kuiduissa on tosiaan suuria eroja. Digitroll IV:set tuli itselleni käytettynä ja niissä oli valmiina kuidut. Kertaakaan ei Scotyn laukurit luistaneet, vaikka ei ollut mitään virityksiä. Kavereiden veneissä takiloissa oli muita kuituja ja yleensä on enemmän sääntö kuin poikkeus, että laukurit luistaa tai niihin pitää tehdä erikoisia viritelmiä. -Rosteriset kääntöpöydät ovat hyvät, mutta rikkovat ennenpitkään takilat. Hankin innoissani aikanaan rst - pöydät takiloille, koska kavereilla oli noita muovisia pöytiä hajonnut. Virhe! Väitän, että kääntöpöytä toimii 'sulakkeena' ryskytyksessä ja on parempi jos kääntöpöytä antaa periksi. Ne ovat huomattavasti halvempia, kuin rungosta haljenneen takilan uusiminen. -Kalantulo kuitu vs vaijeri. Voipi olla sattumaa, mutta kun käytössä oli Digitroll IV:set kuiduilla jäi kalat takiloista todella vähiin. Välillä tuli jopa tunne, että jaksaako takiloita virittää. Kaverit saivat kuitenkin tasaisesti kalaa takiloilla ja etupäässä huomattavasti paremmin kuin mie. Mikä oli erona? Tuossa vaiheessa suurin osa kavereista käytti vielä vaijeria. Kun uusin pari vuotta sitten takilat Magnum 5 STX -malleihin olin jo tottumuksesta laittamassa kuitua puolalle kun yksi kavereista sanoi, että eikö kannata aluksi koittaa takiloita vaijerin kanssa. No, sille tiellä on sitten jääty... - Cannon -takiloihin saa älyä myös Autotrollingin avulla. (ks. liite) Näin et ole Cannoneiden kanssa sidottu siihen, että joudut hankkimaan Huminan näytön tai Cannonin oman anturin veneen perään. Lisäksi älyä saa myös halvempiin takiloihin, kuten esimerkiksi noihin Magnum 5 STX -malleihin. Tuohon jos ostaa lisäksi pitkä jatkopuomit saa kohtuullisella rahalla varsin pätevät sähkötakilat. -Onko sähkötakilat tarpeelliset? Oma kalastukseni painottuu 95% lohikaloihin ja tässä käytössä sähkötakiloista ei ole mitään iloa. Jos tarvetta pohjanseurannalle kuhahommissa voi tilanne olla toinen, mutta pitäähän pojilla leluja olla :) Muuten laadukkaat manuaaliset takilat hoitavat taatusti saman asian ja ovat periaatteessa ikuiset.
5.   [Vt] Sähkötakiloista    kv-setä - 8/12/2022 8:04:24
Yli 30v käyttänyt Scottyn sähkötakiloita. Hyvin ovat pelittäneet. Toinen setti menossa. Kahvasta lasketaan ja napista nostetaan. Jarrun säätö oltava kohdillaan, siihenkin on ohjeet olemassa. Ja johdotus akulle oltava jotain muuta kuin 1,5mm2 lankaa. 30A sulake akun lähelle. Hyvä kampe .
6.   [Vt] Sähkötakiloista    toni - 8/12/2022 6:31:02
Käyn iltapäivällä varastolla ottamassa omista takiloista sinulle kuvan.
7.   [Vt] Sähkötakiloista    toni - 8/12/2022 6:25:34
Sillä aivan samanlaisella kammella kuin manuaalikäyttöistä Scottya.
8.   [Vt] Sähkötakiloista    JuhaP - 7/12/2022 22:37:34
Kyllä ne vavankärjet vettä kohti osoittaa mullakin eli ei siellä mitään löysää siimapussia perässä vedetä. Kuituna on ollut Fishinnon Downrigger Hardcore ja 0,8mm tuo näyttää paksuudeltaan olevan. Peltejä olen vedellyt eli vetovauhti luokkaa 5km/h, ja edelleen olen ollut tyytyväinen tuohon silikoniletku-ratkaisuun. Aluksi mahdollista liukumista kans oletin tapahtuvan ja askartelin välilaukureihin metallihaan yläpuolelle kuituun kiinnitettävän stopparin ”sivutapsi-laukurilla”, mutta kun koin sen kiinnittämisen hankalaksi niin nyppäsin nuo pois eikä ongelmia ole ollut ilmankaan.
9.   [Vt] Sähkötakiloista    Juha Hämäläinen - 7/12/2022 21:45:54
Ensin oli valkoiset tournament 10 omalla anturilla ja sen jälkeen vitoset yhdistettynä kaikuluotaimeen sen valkoisen laatikon kautta. Toinen 10 on puruveden pohjassa kun irtosi kesken ajon. Toinen 5 vain hajosi parin vuoden käytön jälkeen, todennäköisesti moottori hajosi.
10.   [Vt] Sähkötakiloista    jukkatapio - 7/12/2022 21:11:10
Mulla on cannon 5st sähkötakilat ollu 4 vuotta joihin asennettu pohjanseuranta toimineet moitteetta
11.   [Vt] Sähkötakiloista    Penalti - 7/12/2022 20:35:22
Millä sitä sähkö scottya jarrutetaan kun ei ole sitä nosto kampea käytössä? jos omista manuaali scotystä vedän jarrukahvan auki niin kuula kyllä menee ihan vapaa pudotuksessa. Ehkä omat manuaali scotyt on sen verran iäkkäitä että tuon jarrukahvan säädöt ovat heikentyneet mutta kyllä se aika on/off tyyppinen on. Kahvasta lasken ja säätelen vauhdin.
12.   [Vt] Sähkötakiloista    toni - 7/12/2022 20:24:16
Se unohtui tuossa aiemmassa mainita että siellä kuoren alla on nostokampi. Se tosin ei ole jatkuvaan käyttöön vaan hätätilanteisiin jos esim. sähköt katoo. Niin ja tosiaan sähköllä pystyy laskemaan ihan yhtä hitaasti kuin manuaalitakilalla.
13.   [Vt] Sähkötakiloista    RedBird79 - 7/12/2022 20:15:52
Laittelin @
14.   [Vt] Sähkötakiloista    Penalti - 7/12/2022 19:50:43
Saako Juha Hämäläiseltä udella mitkä Cannonin sähkötakilat sinulla on ollut, joista on huonoja kokemuksia.
15.   [Vt] Sähkötakiloista    Penalti - 7/12/2022 19:23:50
Mikähän tämä paksumman kuidun merkki oli ja mistä sitä sai hankittua? Nopealla Googlauksella tosiaan tuntui Motonetit ja Ruodot myyvän tuota liukastettua 0,8 mm tavaraa.
16.   [Vt] Sähkötakiloista    JPE - 7/12/2022 18:55:53
Cannonin takiloiden mukana tulevien ohjeiden perusteella sähköjen asennus sujuu helposti. - Akulta omat riittävän järeät johdotukset 8-25mm2 per takila. - Huomiota kunnollisiin liitoksiin.
17.   [Vt] Sähkötakiloista    tkorkka - 7/12/2022 18:36:59
Minä ostin pohjaa seuraavat Cannonit vuonna 2008 jenkeistä ja sähkömiehen poikana itse ne asensin ja siirsin myös seuraavaankin veneeseen. Toista piti käyttää jenkkilässä takuuhuollossa, kun oli kosteutta päästänyt näyttöön. Ihmettelivät miksei Normark suostu niitä huoltamaan... Sen jälkeen toimineetkin aivan mallikkaasti. Kyllä minullekin paikallisten vesien pohjanmuodot tuttuja on, mutta noilla pääsee penkkoja pitkin ja poikin ilman pelkoa pohjaan kiinni vetämisestä.
18.   [Vt] Sähkötakiloista    Roseta - 7/12/2022 17:50:27
Cannonit ovat olleet käytössä vasta pari kautta. Ihan ok pelanneet. Niihin ei ole asennettu pohjaseurantaa - vielä. Scottyn pitkäpuomiset olivat käytössä edessä yli kymmenen vuotta. Vaihdoin ne Cannoneihin toissa keväänä. Toisen pitkäpuomisen Scottyn moottori otti vähän kipua, kun vettä oli jostain syystä päässyt moottoriin (kuva). Vaihdoin siihen uuden moottorin keväällä (kuva), jonka ostin Samfishingiltä. Maksoi 125 euroa ja aika helppo homma vaihtaa. Toivottavasti se kestää taas seuraavat kymmenen vuotta ja yli 10.000 nostoa. Pistin sen Särkeen, millä käydään merellä lohihommissa keväällä. Voi olla, et ikä loppuu kesken, sillä merellä ei montaa tapahtumaa ole ainakaan meillä ollut kaudessa. Ps Neljää en vaihtaisi...
19.   [Vt] Sähkötakiloista    toni - 7/12/2022 17:21:00
Kyllä, Scotty lasketaan juuri yllämainitulla tavalla. Samalla tavalla kuin Scottyn manuaalitakilakin. Siellähän on samanlainen jarrun säätökin. Itsekkin käytän aika paljon levyjä enkä ole kyllä huomannut ongelmaa laskiessa että levyt menisivät sekaisin. Ennemminkin nostaessa. Uuden mallin Scottyssa on meinaan todella nopea ylösnosto. Tämän olen itse ratkaissut siten että käytössä on painavat kuulat. Tämä myös varsinkin merellä virtausten vuoksi. Taitaa olla noin kymmenen vuotta olleet itsellä käytössä ja tyytyväinen saanut olla. Pariin kertaan vieraillut kaverin veneessä jossa Cannonin olisko ollut Digitroll 5. Mahtava takila käyttää, voisin ostaa itsellekkin. Jos nyt miinuksia niin Scottyssa saattaa jäätää nostonappulat pakkasilla. Tämän olen ratkaissut itse siten että loppukaudesta manuaalitakilat käytössä. Ennen kuin joku sanoo että kallis ratkaisu, nikn todetaan että on kaksi venettä niin Paltasta siirrän takilat.
20.   [Vt] Sähkötakiloista    Juha Hämäläinen - 7/12/2022 16:59:38
Suosittelen olemaan ostamatta cannonin sähkötakiloita, ellei ole vara palkata ammattitaitoista sähkömiestä veneeseen. Kahden eri sähkömallin jälkeen palautin vanhat manuaaliset easitrollit käyttöön ja olen ollut tyytyväinen. En myöskään ole saanut kilpailuissa sähkötakiloista etua kuin yksittäistapauksissa. Kun otetaan huomioon toiminnan epävarmuus on hyöty +-0. Kun uistellaan samoilla järvillä vuodesta toiseen alkaa humminbirdin kartta olla sen verran kattava ettei sähkötakiloita enää tarvita pohjaseurantaan.
21.   [Vt] Sähkötakiloista    RedBird79 - 7/12/2022 16:25:07
Sähkötakiloihin en osaa kommentoida, kun ei kokemusta. Kuiduissa on todella paljon eroja, huomasin itse vaihtaessani. Nuo suomessa myytävät ovat pääsääntöisesti 0.8mm paksuja osa liukkaalla pinnalla ja noihin joutuu virityksiä tekemään. Itsellä 1.2mm paksut kuidut ja noissa ei luista mikään. Kaikki kestää kuten vaijerissakin. 1mm paksussakin kaverilla kestää, ovat samaa merkkiä. Tuotakin kun puolaa 100m per takila niin helppo pätkäistä kauden alkaessa pois tarvittava määrä ja silti riittää vielä takilaan.

Takaisin keskustelualueille

  003420319