Kaikki keskustelualueet - 50 viimeistä

Keskustelut
Takaisin keskustelualueille
1.   Petoveto 12-13.6.2021    Kulunkari - 21/4/2021 15:32:54
Petoveto 2021. Kisa-alue: Oulujärvi, toisena päivänä Niskanselkä ja toisen Ärjänselkä. Kilpailukeskus: Manamansalon Portti, Oulujärvi. Lauantai 12.6.2021 klo 10-18 Sunnuntai 13.6.2021 klo10-16 Kilpailukala: Hauki, alamitta 55cm. Kilpailunjohtaja: Petri Ruotsalainen 0405019270 Järjestäjä. Kajaanin vetouistelijat ry. Tuotepalkinnot. Osallistumismaksu 60€/pv tai 110€/ 2 päivää pyydetään maksamaan ennakkoon 8.6.2021 mennessä Kajaanin Vetouistelijat ry:n tilille FI6610573000223572 Viestikenttään Petoveto 2021 Osallistumismaksu oikeuttaa 2 päivän (to-pe) harjoittelulupaan. Kilpailunjärjestäjä pidättää oikeuden muuttaa sääntöjä ja ohjeita tilanteen niin vaatiessa.
2.   [Vt] Syötin hajustaminen    Räiskis - 21/4/2021 11:11:09
Tullu astianpesuaineella suihkuteltua raksit joka päivän jälkeen, käärinyt ne ekana lötköpötkön ympärille, makealla vedellä huuhdellu jos on kahvivettä jäänyt. Tuo kyllä tullu tehtyä ruostumisen takia, koukut säilyis terävänä. Mutta yks tie ja kaks asiaa. Kuhan pilkkilisessä, vertsuttelussa, kuore oli joskus ihan ylivoimainen, isoon jigipäähän kuore, jonkunlaiseen myttyyn, ei ollut uinnista tarkka. Kolmistaan ongittiin veneessä, mulla 15 otettavaa, toisella kaverilla jigeillä onkineista 4, toisella 0 kuhaa. Mulla tärppejä aivan pirusti kun kuoreet loppu, huono puoli oli heikko kestävyys, pienestäkin hipasusta kuore lähti. Täytyy tuo käsien pesu ennen syöttien laittoa aina muistaa, varmasti siirtyy siipien kastike salakan kylkeen jos ei pestä muista, siipikastikkeella marinoituja salakoita tuskin kannattaa tarjota. Viime keväänä lohi oksensi n25cm tuulenkalan lattialle ja kippari siitä teki syötin huppuun, komeesti kyllä ui mutta ei saalista. Kun en tänne saa kuvaa sen lohen mahasta, oli aivan täynnä kalaa, silakkaa, tuulenkalaa, kolmipiikkiiä, sulamatonta ja sulanutta, hamsterin geeniperimää sillä kalalla.
3.   [Vt] Syötin hajustaminen    AnSi - 21/4/2021 10:23:10
Toissa syksynä (2019) tuli kokeiltua syötin hajustamista lohen uistelussa Höytiäisellä. Laitoin salakat sulamaan veteen, jonne pilkoin tuorekurkkua. Ekalla testireissulla tuli 3 mittakalaa, joista suurin 4kg järväri. Eipä siinä jäänyt vaihtoehdoksi kuin jatkaa kurkkujen pilkkomista sulamisveteen. Tuosta kurkkureissusta alkoi syksyn kestänyt putki, jonka aikana tuli vähintään yksi mittakala per reissu (pääosin järväreitä). -Antti
4.   [Vt] Lowrance HDS-7 gen3    juhis95 - 21/4/2021 9:12:54
Jos on tarpeeks isoja rahoja niin sitten tehdään kaupat.
5.   [Vt] Syötin hajustaminen    p.nevalainen3 - 21/4/2021 7:00:03
Samoin suolattuja syöttejä en käytä koskaan käsitääkseni suola peittää tehokaasti luotaisen syötin hajun
6.   [Vt] Syötin hajustaminen    Kokkonen - 21/4/2021 6:58:19
Mennäänhän tähän hajuste hommaankin historian havinan kautta. En tiedä onko näistä kenellekään mitään apua,mutta luettavaa kertyy sivuille ennen kauden alkua ja voihan jollekin joku jatkojalostettava ideakin syntyä. Oikeastaan eka 'hajuste kokeilu' oli 80-luvulla,kun teimme putkia takiloihin.Toinen pää supistettiin kiinni ja porattiin putki täyteen reikiä. Putki survottiin täyteen kuoreita ja putken perässä takilan laukaisin ja perässä uistin/ 1991 jälkeen raksi. Paremmin lähti kuore putken perästä kuin toisesta takilasta,jossa ei ollut putkea. Houkutteliko haju vai kiiltävä putki? En tiedä. Uistimia piti myös joskus säilyttää kuoreiden seassa,että haju tarttuisi. Raksiuistelun myötä hajusteiden miettiminen toviksi loppui.Mietin,että kuoreen tuoksuinen kuore,muikun tuoksuinen muikku ja salakan tuoksuinen salakka riittää. Kuitenkin joitakin villityksiä tuli hiukan kokeiltua. Pro Curen Herring Oil ja Pro Cure Super Gel muunmuassa. Yxi vaihe oli sulattaa täkyt vedessä johon oli liuotettu Power Bait tahnaa. Ja piti painaa ruiskullakin liuoksia täkyn sisälle. Biisamin pyynnistä minulle tutuksi tullutta Anis öljyä ja myös valkosipuli öljyä ja niistä tehtyä yhdistelmääkin piti kokeilla. Kirjolohen houkuttelussa tuosta Anis öljystä tuli kokemus,että kaikki lammen särjet hyökkäsi minun avannolle. Lake Michigan Angler sivuilla oli ohje,jonka mukaankin piti keitoksia tehdä. Siinäkin Garlic Oil oli isossa roolissa. Muistan,että Jan Svenstrup onnistui noilla pirun hyvin Simriksessä.Hajusti fileraksin fileet tuolla seoksella. Nuo hajustepallot,jotka pyöriessään levittävät esim.Pro Curen Super geeliä peräänsä tekivät tuloaan Härmäänkin. En tiedä onko nuo jääneet kuinka monille pysyvään käyttöön. Perään hiukan ajatuksia lohen hajuaistista. V.1991 Walter Pinatooka niminen charter kippari lausui minulle Vancouverin saaren länsilaidalla Bamfieldin edustalla veneessä: 'Kun ketulla on tuhat kertaa parempi hajuaisti kuin ihmisellä,niin lohella on tuhat kertaa parempi hajuaisti kuin ketulla'. No,hyvä se jokatapauksessa on. Ikuisuus kysymys hajusteiden käytössä on se,että houkuttaako se lohta vai peittääkö se mahdollisesti esim. ihmisen käsistä tarttuvan pelottavan hajun? Eräs Alaskan charter kertoi kokemuksestaan,että flasherit ja vieheet olisi hyvä pestä luonnon saippualla 2 vetopäivän jälkeen. Muuten kolmas päivä oli saaliiltaan huonompi. Tulipahan tuollakin asialla joskus stressattua ja pestyä lämpimillä keleillä raksihuppujen sisustat hammasharjalla...Reissussa käyttäkää ehdottomasti mieluummin kaverin hammasharjaa,jos hän ei ole vielä herännyt-:). Joskus tein jotain juttuakin seriinin muodostumisesta ihmiskehossa,sen mahdollisesta lohta pelottavasta haju vaikutuksesta ja uistelijan ruokavaliosta sen muodostumisen vähentämiseen. Kamala paikka jos uistelija ei voisi syödä enää punaista lihaa-:). No hajusta senverran vielä,että pahimman hajuiset uistelukaverit on hyvä sijoittaa mielestäni tuulen alapuolelle veneessä... Timppa
7.   [Vt] Syötin hajustaminen    p.nevalainen3 - 21/4/2021 6:46:04
Minun veneessä estetään ihmisen hajun siirtyminen pyyntivälineisiin.Niinpä kumikäsine pakko säätäjälle ja aurinkovoide kielto.Hajusteita käytetty vuosikausia sanotaanko näi ei ainakaan huononna pyytävyyttä.
8.   [Vt] Ei mitä vaan miten    mansu - 21/4/2021 2:05:46
Piti vielä oikein kaivella arkistoja muistin virkistämiseksi. Westin Shad Teez 27cm oli tuo hauenkalastukseen suunniteltu kumikala joka rikattiin ison Becholdin levyn taakse. kts. liitteen kuva. Kalojen syönnöksestä löytyi todella isokokoista apetta, meidän täyt olivat auttamatta liian pieniä joten jonkun päähänpistosta tuollainen sitten eksyi sinne takilaan. Kolmen vetopäivän aikana veneissä kävi 74 lohta, todella moni lohista saatiin tällä setupilla.
9.   [Vt] Käsiala raksin virityksessä    mansu - 21/4/2021 1:51:59
Beckholdin Jerryn poika pari vuotta sitten alkoi taas viritellä isänsä aloittamaa toimintaa käyntiin. Muutaman kerran tavannut kaverin ja käynyt lätisemässä niitä näitä. Viime vuonna laittoi pussillisen roinaa taas käteen, piti näitä huppuja uittaa kivelläkin mutta kevään reissu sattuneesta syystä peruuntui kun ei tohtinut uimallakaan täältä sinne suuntaan lähteä... Josko tänä vuonna testattaisiin tarviiko tosiaan mitään muita värejä vai pärjätäänkö näillä :)
10.   Syötin hajustaminen    mansu - 21/4/2021 1:45:38
Avataanpas oma lankansa kun meinaa aina vähän lähteä laukalle muiden juttujen yhteydessä :) Täällä nykyisellä 'kotiseudulla' Pohjois-Amerikassa Oregonin osavaltiossa lohenkalastuksessa hyvin paljolti nojataan Cut Plug täkyraksiin ja erilaisiin lippoihin. Näiden lisäksi Bradin kovat vieheet kuten superbait ja superbait cut plug ovat monen lohestajan pakissa vahvasti edustettuina. Kaikkia edellä mainittuja viehetyyppejä voidaan värjätä ja/tai hajustaa. Paikallisessa kivijalassa pitää suurennuslasin avulla etsiä jos meinaa löytää raksihuppuja mutta hajusteita ja värjäykseen soveltuvia tärpättejä ei tarvitse etsiä, niitä esittelevä hyllykkö on pitkä kuin nälkävuosi.... Härmässäkin tiedän monen kokeilleen menestyksekkäästi täkyjen värjäystä mutta erillisten hajusteiden käyttö lienee melko tuntematon taiteen alalaji :) Täälläpäin Bradin kovia vieheitä monet täyttävät tonnikalalla ja siihen sitten lisäksi sekoitetaan jotain muita hajuja joita esim Pro-Cure valikoimista löytyy vähintäänkin riittävästi. Tutkimustenkin valossa lienee selvää että lohella on tarkka hajuaisti, jopa niin tarkka että sen avulla niiden epäillään löytävän takaisin kotijokeensa. Voisiko esimerkiksi kovia vieheitä käytettäessä olla hyötyä hajusteiden lisäämisestä ? Täälläpäin maailmaa ainakin usko on kova... Liitteen kuvan mukaisilla kamppeilla on itsellenikin tullut onnistumisia, olen täytteenä käyttänyt muunmuassa useamman kerran sulamaan päässeitä silakoita joihin sitten lisännyt noista purnukoista lisää hajustetta. Edellä mainittu tonnikala on niinikään käytännössä toimivaksi todettu. Itämeren aalloillekin voisi näitä pakata mukaan, ei ole ihan ennenkuulumatonta että se jokeri yllättää... :)
11.   [Vt] Ei mitä vaan miten    mansu - 21/4/2021 0:59:22
Ei riitä rahkeet ketään neuvomaan mutta avointa mieltä kannattaa kalastuksessa kyllä käyttää... Kokolailla vuoden ympäri kun tulee nykyisin lohta kalasteltua, useita eri lajeja, eri tekniikoilla ja hyvinkin erilaisissa ympäristöissä niin se väistämättä antaa vähän perspektiiviä ja ainakin pistää ajattelemaan. On ollut äärimmäisen mielenkiintoista sekoittaa eri tekniikoita ja kalastaa kuningas lohta VK raksilla ja taas vastavuoroisesti Itämeren lohta lipoilla jne.-ahvenanmaan laukkuun on jo pakattuna monenlaista joita melko suurella todennäköisyydellä ei ole itämeren lohet aiemmin nähneet. Raksihupun väreistä on härmässä tehty jo lähes rakettitiedettä kun taas täällä Oregonissa kukaan ei käytä huppua vaan siiman päässä pyörii cut plug täky, joskus tosin värjättynä ja/tai hajustettuna -hajustaminen onkin mielenkiintoinen juttu, joitain tutkimuksia aiheesta löytyy kuinka lohet hajuaistinsa perusteella osaisivat takaisin kotijokeensa, lienee varsin herkkä nokka hopeanhohtoisilla ystävillämme. Vesien lämmettyä siirrytään lippoihin, kukaan ei ole kuullutkaan sellaisesta hullutuksesta että lohta pyydettäisiin 15-20cm pellinpaloilla :) Bornholmissa joitain vuosia sitten saatiin isoja lohia rigaamalla hauenkalastukseen tarkoitettu iso Westin kumikala Beckholdin levyn taakse, lapio pyrstö poikki ja siima rungon läpi ja lopuksi iso kolmihaara. Tuli rumaa jälkeä saalispäiväkirjaan vaikka pyytö oli kokolailla huvittavan näköinen. On tämä lohenkalastus mielenkiintoinen laji, hemmetin helppoakin kunhan sattuu vaan räikkä laulaan....joskus sitten viikon hiljaiselon jälkeen hiipii toisenlaisiakin ajatuksia puseroon :)
12.   [Vt] Sähkökäyttöiset plaanarikelat    Janne1 - 20/4/2021 20:09:59
No jokikoneella ainakin näyttää verkkokaupan saldot 5kpl RST PLAANARIKELA SÄHKÖKÄYTTÖINEN (PARI) 1 290,00 €
13.   [Vt] kaidekiinnitykset 48 mm putkee...    Penalti - 20/4/2021 18:13:17
Kiitos vinkistä. Soitin Matsomixille ja hän löysi pienen selvityksen jälkeen 48,3 millisiä kiinnikeitä. Nyt on myös vapaputket tekeillä.
14.   Sähkökäyttöiset plaanarikelat    Penalti - 20/4/2021 18:10:37
Onko vinkkejä mistä kannattaisi lähteä hankkimaan sähkötoimisia plaanarikeloja. Olin jo ennakkoon päättänyt että Bigjonit tulee mutta ei niitä nyt ihan helposti löytynytkään (edes jenkeistä). Onkohan Bigjonilla suomessa maahantuojaa? Jos on jotain vinkkejä Bigjonin tai jonkun muun sähköisen plaanarikelan merkistä ja hankintapaikasta, niin kuulisin mielelläni.
15.   [Vt] Lowrance HDS-7 gen3    Mikko.aaltonen - 20/4/2021 13:58:37
3 rahaa?
16.   [Vt] Käsiala raksin virityksessä    Räiskis - 20/4/2021 13:22:31
Vänernillä nuo pienet Becholdit toimi kans hyvin, plaanarissa tuli vedettyä, itellä vihreitä, kulta ja kromiteipillä. Pientä syöttiä lyhyessä tapsissa, Minnow ja Mini huppuja. Ei oikein ole löytynyt vaan näillä vesillä lohikalat, miehessä vika, ei osaa laittaa, koitettu on.
17.   [Vt] Käsiala raksin virityksessä    Räiskis - 20/4/2021 11:01:18
Pertsan kertoma läppäri vihreen Salsan+Taiga hupun resepti karannu muillekin. Joskus samassa mökkikylässä sen kanssa Ahvenanmaalla, aamulla katseltiin mitä vehkeitä muitten veneissä vedetään ja tuo kyllä aika vahvasti esillä, monessa paatissa. Oli ja on kyllä yhä itselläkin, varsinkin läppäri Salsa, niitä onneks riittävästi.
18.   [Vt] Käsiala raksin virityksessä    Räiskis - 20/4/2021 10:32:22
Tuo kulta/violetti ollut itsellä suosikki. Joku vuosi sitten oli tilanne ettei ollut kuin yks jäljellä, nuo nykyiset valmistajien tekemät ei olleet sitä mitä nuo 'alkuperäiset'. HK-Hannu onneks maalas sitten meille mallin mukaisia, tarpeeks kultaa. Kolmen valmistajan huppua saman tien. Kultakromi Taiga vielä pitäs saada, sitäkin taas se yks, VK valmiste. Siinä ei sitten juur mitään väriä jäljellä, lohia on antanut monta. Mistä mahtaa olla kotoisin? Hupun alkuperäinen omistaja siirtynyt korkeammille vesille ja tuota huppua tullut pidettyä muisto esineenä. Käytetty kun käyttöä varten se on tehty. Ei kuitenkaan aina ongessa, aika harvoin.
19.   [Vt] Rais-Sport 530 Ht+Suzuki DF90A...    jaro - 20/4/2021 9:41:28
Up! Hyvin on keulassa tilaa, jaro.
20.   Takilajalusta 30€    Mustis - 20/4/2021 8:32:11
Takilajalusta upotettavaan vapatelineeseen 127mmx127mm jalusta 38mmx1,5mmx290mm putkella Kuvan mukaan a' 30€ + posti Yht. Koohoo@Windowslive.com
21.   Heimot    Mustis - 20/4/2021 8:19:30
Heimot 12 kpl 100€ + posti Jossakin on käytönjälkiä.Osa uusia. Yht. Koohoo@Windowslive.com
22.   [Vt] Ei mitä vaan miten    Kokkonen - 20/4/2021 5:48:50
Aina tuuminut,että Pertsa on henkilö joka ajatteleekin kuin lohikala. Minuakin hän opetti aikoinaan esim. veden lämmön merkityksestä kuin pikku lasta ja asia tarttui kovaankin päähän ja pirusti on ollut hyötyä noista opeista. Timppa Ps.Ellei muuten kuulustelu onnistu,niin itä naapurista kuulemma löytyy taitavia kuulustelijoita,jotka saa miehen tunnustamaan tekemättömiäkin juttuja. Mutta kyllä kait laadukkaat kemialliset aineet RIITTÄVÄSTI käytettynä edes auttaa tiedon esiin saantia...
23.   [Vt] Käsiala raksin virityksessä    Kokkonen - 20/4/2021 5:24:01
Rönsyilen täkyn uinnista OT:ksi. Jahas.Hienoa,että pitkän linjan raksitaitureita alkaa heräilemään talviunestaan kirjoittelemaan.Hara & Jorman Poika esim. Harristakin lukematon määrä kivoja muistoja takavuosilta keskusteluistamme/kokemuksistamme: *Onko niitä muunkin värisiä huppuja kuin chartreuse?! *Kultakromi on niin hyvä väri,ettei edes violetti/sininen niska pysty pilaamaan sen kalastavauutta-:). *Harri kehitti kauan sitten värin violettikultakromi.Muistuu mieleen vuosi Ahvenanmaalta jolloin Hatanpään Marko sai ko värillä niin paljon lohia,että väsytti lohien lisäksi itsensä...Kädet ja selkä hapoilla. Rhys Davis ja Okikin kopioivat ko värin AS ja JDF huppuihinsa. *Harri on myös setä jolta meni 2 väsytysvuoroa yhdellä lohella.Tai niin me ainakin esitettiin hänelle. Harri väsytti lohen veneen viereen ja kippari vetäisi nostokoukulla uran sille selkään..Lohi vetäisi itsensä takaisin liki yhtä kauas kuin eka lähdössä. No, Harri väsytti lohen uudelleen (13,5 kg) ja siksi olimme sitämieltä,että meni 2 väsytysvuoroa. Aika monelta on taimenet saaliissa vähentyneet kun raksin uinti muuntunut enemmän lohia suosivaxi. Timppa Ps.Lisää historian havinaa.Tuolla videon pätkällä näytetään tukilangan käyttöä hupussa. Teimme noita jonkun verran uistelijoille valmiiksi emännän kanssa aikoinaan. Mm.Pääkköset aloittelivat silloin raksiuistelua ja heille lähetimme noita langoitettuja ja he menivät Puruveden kisaan ja voittivat sen noilla lanka virityksillä. Hyvä konsti erityisesti pehmeille täkyille esim. muikku & silakka.
24.   [Vt] Ei mitä vaan miten    Jorman poika - 19/4/2021 23:05:14
Rohkea kysyy ! Vuosi 2003 mentiin eka kertaa Vätternille,ei niin mitään tietoa koko lammikosta:)raksia oltiin jo vedelty Suvaksella ja Sulkavalla joten pyörivät jo ihan kivasti omasta mielestä ,tosiaan hyvä että osattiin edes perille mökkiin.no odoteltiin siinä aamun valkenemista autossa kun mökkiin ei päästy vielä, Nevalaisen Pertsa veteli vielä viimeisiä unia kämpässä,aamu valkeni ja pertsa siinä nosteli tuppervaaraansa reissu vehkeitä, menin siinä juttelemaan ja kyselemään savolaiseen tapaa että ilomaja pielly :).ihme kyllä mies lämpesi ja kyselin että mitenkähän tuosta lammikosta saa lohen Pertti Perkele vastasi kuin apteekin hyllyltä että kirkas pikku becholdi siiman päähän 91.5cm pitkä tapsi ja AS.n Clear huppu takilaan 100 jalkaan 4m vapari ,kysyin vielä onko varma,pertti vastasi minä en valehtele sanoin ok ja toivotin hyvää matkaa ,aattelin että mikähän guru tuokin on .mutta näinhän siinä kävi kyseisen vehkeen neuloin ja laitoin Oliko se joku Okstaalin penkka :)minne neuvoi vielä menemään sinnehän myö ajeltiin ja vehkeet vetoon laitoin tuon Nevalaisen ihmekalun uimaan niinkuin käski 10min ja 6.8kg järväri pötkötteli veneen pohjalla siitä alkoi saama juhlat ,monta vuotta käytin samaa pyyntöä meinasi Puullakin järvärit loppua kesken :),Perttiähän en nähnyt sen koommin ennekuin 2009 Hesan kisassa ,kalaa kisassa oli käynyt 5kpl joista 3kpl oli nippanappa mittoja mutta ei uskalettu ottaa vaan vaputettiin ,tietenkin isomus oli koko ajan mielessä,tutustuin tuolloin Tikkaseen ja Turuseen ja siinä kuunneltiin kisapäivän tarinoita kysyin Artolta että miten tosta rapakostasaa ison lohen ! Arto huusi Pertti tänne kerro pojalle millä se saa ison lohen huommenna kisassa näin miehen kasvot sama virnistys:9 no Salsan UV vihreä levy hopea emboss teippi L2 uinti 145cm tapsi Glow taiga huppu 20g plaanari aattelin varma on perkele vastaus sama kuin Vätternillä käänsi päänsä ja mies valui pois :) Arto kysyi onko sulla nuo pelit sanoin että ei ole , joten salsan autolle ja sain viimeisen levyn ja huppu paketin mikä oli jäljellä, seuraavana aamun uimaan niinkuin pertti kertoi, laitoin viimeisen ongen takilaan ja panin tupakin palamaan ja totesin että nyt on lupa lähteä 10min ja rysähti Perkele se sen gurun neuvoma pyyntö lähti kuin atte potalta ,taistelu ja vene punnitus lohelle 13.3kg ihan JEES!:) Sen jälkeen ollut aina vedossa kelikuin keli aina ! palkinnut suomenlahdella ja Ålanissa , nyt tosin kun ollaan Pertin kanssa samassa pirtissä aina Ålannin reissuilla ei sitä kolmatta ihekalua ole kerrottu :) mutta Pertille tiedoksi nyt on semmoiset voitee mukana että alkaa kieli laullamaan :) Terveisin Pertin vanavedestä Jorman poika :)
25.   [Vt] Käsiala raksin virityksessä    Harri Kaijomaa - 19/4/2021 22:12:18
Hep. Nimi huudettu. Olihan se alkuaikojen raksistelu melkoista opettelua kaikin puolin. Uinnit tuli varmasti siitä syystä että käytettiin Markettien pehmeämpiä Muikkuja jotka edesauttoivat selkeästi tuon X-uinnin tekemistä,tai sehän tuli itsekseen kun römppämahaiseen lötköön muikkuun laittoi koukun keskelle kalaa. Vuosia myöhemmin lisättiin kourullinen uintilista As:n että päästiin jo yli 2 km/h vauhteihin Taimenen tulo senkun parani. Uinnit alkoi muuttumaan vasta kun mukaan tuli Järvilohet ja houkkarit. Syötit pieneni ja X-uinti häipyi sen siliän tien ja Taimenet väheni selkeästi. Huput muuttui myös Minnow Teaseriin joka vieläkin käytössä koska kalastava uinti tulee issekseen. Nyt uutena opettelun alla Bullet roll joka näyttää uintiensa puolesta kelpo himmeliltä. Ainut mikä tässä nykykehityksessä harmittaa on kun Timppa toi huppuihin kaikenmoisia värejä, ei ennen tarvinnut kuin Chartin ja clearin. Oli päiviä kun otti pelkkään charttiin ja toisena päivänä pelkkään cleariin.Jos sattui se päivä että otti kumpaankin väriin niin uskaltanut saalispäiväkirjja kuitata. Nykyään on helpompaa,odottaa vaan että keppi taipuu.
26.   [Vt] kaidekiinnitykset 48 mm putkee...    golfer - 19/4/2021 21:42:10
Matsomix varmaan saa tehtyä. Tekivät ainakin mulle Cannonin puomiin sopivat tuplatelineet.
27.   [Vt] Lowrance HDS-7 gen3    juhis95 - 19/4/2021 21:08:06
Tiputellaan hintaa, 450e posteineen.
28.   kaidekiinnitykset 48 mm putkeen    Penalti - 19/4/2021 20:17:49
Onko kenelläkään tietoa mistä voisi saada vapaputkia, joissa olisi kaidekiinnitys 48 mm putkeen. Jos ei löydy putkia valmiina niin pelkät kiinnityspalatkin voisi auttaa alkuun.
29.   [Vt] Houkutuslevyt    jokukv - 19/4/2021 18:31:11
Yhteystiedot Kimmo Huusela 0451806399. Levyt hämeenlinnassa Kulkeutuvat pääkaupunki seudulle.
30.   Houkutuslevyt    jokukv - 19/4/2021 18:27:33
Ismo Flasher Pituus n. 28 cm. 6 euroa Vk Salmon Pituus n. 24 cm. 8 euroa VK-Salmon Pituus n. 16 cm. 8 euroa Salsa Pituus n. 24 cm . 20 euroa (Käytetty)
31.   [Vt] Käsiala raksin virityksessä    Kokkonen - 19/4/2021 18:08:17
Oli pakko poimia nimimerkin Räiskis viestistä: 'Sillä nuo veneissä enskertalaiset saavat säätämiinsä syötteihin kaloja kun ei ole kaikki niin hienoja tynnyreitä, kaikki samanlaisia?' Eräs kova raksikonkari tuumi joskus:'Raksiuistelu pitäisi aloittaa JOKA KEVÄT uudelleen,kun nuo ensikertalaiset saavat heti komeita kaloja rakseilla'. Nimittäin tuossa piilee ovela juttu.Kun äkkinäinen säätää,niin kahta täkyä ei helposti lähde pyyntiin samalla uinnilla. Kun 'ammattilainen' säätää,kaikki lähtee liki samanlaisella uinnilla ja on mahdollista,että se onkin 'väärä uinti' ko tilanteeseen/olosuhteisiin ja hiljaista pitelee. Mutta taas kääntäen,kun 'ammattilainen' löytää OIKEAN uinnin ko olosuhteisiin,niin sitten syntyy kovaa tulosta kun KAIKKI vermeet pyytää. Hieno laji kaikkine muuttujineen. Korkeimman Oikeuden tuomarithan ovat tässä lajissa vedessä,järvessä/meressä.Sieltä tulee LOPULLINEN päätös mikä on oikein. Nyrkkisääntöjä voi tietty muutkin antaa: Tyynellä täkyn uintiin/kalastavuuteen vaikuttaa pirusti käytettävä vapa ja käytettävä plaanari.Kuinka ne uittaa raksia. Tyynellä kokovarsi toiminen pidempi vapa ja herkempi plaanari auttaa ja päin vastoin. Toiminnan voi ymmärtää kun seuraa plaanarin liikettä. Tyynellä suosin vilhakampaa pieniputkista uintia ja uinnin katkeaminen/rytmin muuttuminen tehtävä ihan ite omin kätösin. 1-4 asteisessa vedessä ei ole aika vielä nopeuttaa uintia tyynelläkään. Aallokko tekee hifistelystä lähes tarpeetonta.Kun vaan hidastaa uintia riittävästi!!! Kovassa kelissä kun aalto heittää venettä,niin täkyn rullaamisen / poraamisen estämine tärkeää. Jarrupussit hidastaa tuota ryntäystä ja pelkällä jarrulevyllä tuon ryntäämisen hidastaminen ei onnistu. 8-12 asteen veden lämmöillä pitää uintia vilhakoittaa vrt. 1-5 asteiseen veteen. Heh ja sittenkin vielä tulee huonoja päiviä-:). Timppa
32.   [Vt] Plaanarikelat    Janne1 - 19/4/2021 15:55:43
Jos joku tekee kunnon keloja niin tännekkin saa tarjota, olis pikana ostoslistalla.
33.   [Vt] Käsiala raksin virityksessä    Räiskis - 19/4/2021 15:16:53
Tuollaisissa olosuhteissa kuin Vänern sais reenata syötin säätöä nin vois jotain vertailua tehdä, mikä toimii milloinkin. Eka reisu tuonne, 5pv uistelua ja 67 kalatapahtumaa, jotain 6kg keskipaino. Seuraava vuosi kyllä sitten palautti maanpinnalle. Kuitenkin selvästi huomas mikä uinti, värejä mitkä pelas, takiloissa isot levyt, komeeta oli katsoa kaiusta kun lohi nousi, sai arvata kummalta puolen lähtee. Syönti aikojen seuraaminen, toistuminen samoin välein. Näsijärvellä saa arvata monesti jotain ihan muuta, lohta edes nähny syksyllä. Ei taida Ruotsissakaan ihan olla kuin ennen, eipä ole tullut käytyäkään?
34.   [Vt] Käsiala raksin virityksessä    welax2 - 19/4/2021 14:17:14
Meillä esim.värnern, paremmin taimenelle toiminut uinti on pieni putki ja uinnissa saa olla reilu potku ja lohelle rauhallinen uinti ja isompi tynnyri. molemmissa uinneissa toki uinnin katko lisää kalastavuutta.
35.   [Vt] Baltic Salmon Classic 2021    Baltic Salmon Classic - 19/4/2021 13:44:27
28 paikkaa jäljellä! Käykäähän ilmoittautumassa ajoissa jos kalenterissa vielä tilaa juhannusta edeltävällä viikonlopulla. Ilmoittautuminen menee kiinni kaksi viikkoa ennen kisaa eli viimetippaan ei kannata jättää.
36.   [Vt] Plaanarikelat    joni_p - 19/4/2021 13:19:00
Jiiceet on hyvät ja yhdet löytyy Myydään osiosta myynnistäkin
37.   [Vt] Käsiala raksin virityksessä    tkorkka - 19/4/2021 12:32:34
Aikoinaan, kun itse vielä (niin kuin edelleenkin) opettelin raksikalastusta, olin kahden kokeneen raksin säätäjän kanssa Vänerillä. Vesi oli tosi kylmää ja jäät juuri lähteneet. Lämminvesilauttoja kuitenkin alkoi löytymään ja niistä usein taimenet nappasivatkin. Raksitaiturit laittoivat todella hitaan pyörähdyksen ja kutsuimmekin näitä uinteja 'kuolleeksi mummoksi'...Saatiin tasaisin väliajoin taimenen möllikkä, 6-7 kg painoltaan, mutta alkoi ihmetyttää ettei järväri osunut meille vaikka oltiin samoilla alueilla kuin toinen suomalainen venekunta, jonka kanssa pidettiin vaihdettiin kuulumisia. Kävin sitten eräänä iltana naapuri mökissä jututtamassa järväreitä saaneen suomalaisveneen kipparia joka oli naukkaillut hiukan Boulardia, että nyt 'suu puhtaaksi, miten niitä järväreitä alkaa tulemaan'? :) Ja sain vastauksen: 'khyllähän shä Timppa tiedät, kunhan she rakshi vaan pyörii...' Noh, olinhan minä ollut muutaman kerran Mr. Boulardin kyydissä ja nähnyt miten tämä laittoi raksit uimaan, niin silloin tuli mieleen että järväri tarvitsee enemmän potkua uintiin. Laitoin sitten seuraavana päivänä raksit takiloihin, kavereiden hoitaessa plaanionget, niin saatiin ensimmäinen järväri. Ei suuren suuri, mutta tavoiteltua lajia, reilu 3 kg kala. Seuraava järväri samana päivänä takilasta olikin jo vähän isompi, reilu 10 kg... Mielenkiintoista oli havaita miten erilaiset uinnit toimivat eri lajeille TIETYISSÄ olosuhteissa.
38.   [Vt] Käsiala raksin virityksessä    JussiSironen - 19/4/2021 10:52:06
Vähän kiinnostaisi että miten muutatte uinteja kelin mukaan. Tuo tyyni keli ollut itselle aina hankala. Tulee varmaan syyllistyttyä liian rauhallisiin uinteihin itsekin.
39.   [Vt] Käsiala raksin virityksessä    Räiskis - 19/4/2021 9:46:38
Pitkään tuo pläkätyyni keli oli vaikeeta lohenuistelulle. Jotenkin syötinlaitto on parantunut kun on viimeisinä vuosina onnistuttu rasvatyynilläkin ihan hyvin. Juurikin tuo tyynellä säätämisen muka helppous saa laittamaan ehkä liian monotonisen uinnin. Nyt tyynellä kuluu säätämiseen enemmän aikaa, säätäminen 'tarkkaa kun paskanajo ilman perälautaa', mutta ei ole päivät ollu pelkkää auringon ottoa ja grillailua, joskus räikän narina häirinnyt rauhaa. Yleensä tuolla kun ei muuta olekaan kun aikaa, pitäs enemmän aikansa kuluksi tehdä kokeiluita, olla säätöonki jolla testata. Sillä nuo veneissä enskertalaiset saavat säätämiinsä syötteihin kaloja kun ei ole kaikki niin hienoja tynnyreitä, kaikki samanlaisia?
40.   [Vt] Plaanarikelat    pertti - 19/4/2021 9:07:17
Suosittelen jiiceen keloja
41.   Plaanarikelat    jaro - 19/4/2021 8:53:00
Tervehdys. Tarve olisi kestäville täysmetallisille plaanarikeloille. Merkkituotteet eivät kestä tai eivät muuten toimi: älä tarjoa Big Jon, Patriot, ym. Olen nähnyt palstalla nim. Polsteeki/Toppuran tekemiä, niin jos sellaiset löytyisi, parempia ei taida olla, jaro.
42.   [Vt] Käsiala raksin virityksessä    Ali Lattunen - 19/4/2021 7:52:23
Aikanaan kun asuin vielä keskustassa, kävin Tammerkosken niskalla Pajasaaren laiturilla koeuittamassa täkyjä kohdassa, jossa virta vastaa uistelunopeutta. Silloin ei ollut digikameroita, ainakaan minulla, että olisi jäänyt parempi muistijälki kokeiluista. Tuo piti tehdä vähän salassa ettei kukaan alkaisi syyttää luvattomasta kalastuksesta. Siinä virrassa pyöri salakoitakin niin ongin niitä samalla täkyiksi. Piti onkiminen lopettaa kun alkoi tulla siikaa ja jopa 10cm taimen, joka oli varmaan Tammerkosken omaa harvalukuista tuotantoa. Silloin tuli reenattua järväriuintia. Nyt kun taimen on lohikaloista Nässyllä yleisempi, pitäisi mennä uudelleen reenaamaan taimenuintia.
43.   [Vt] VALMIS PAKETTI TAI PELKÄT JOUS...    hofnari - 19/4/2021 7:28:52
paketissa kaikki tarvittava ja jousissa pelkät jouset
44.   Käsiala raksin virityksessä    Kokkonen - 19/4/2021 7:08:21
Kun tätä sivuttiin toisessa osiossa,niin avataanhan ennen kauden alkua ihan oma osio tälle. Kun aletaan keskustella raksin säätämisen 'hifistelystä' tulee helposti tunne,että on liian vaikea laji,laitan pellit tms.pyyntiin... Lähestytäänhän 'historian havinan' kautta esimerkein.En tiedä lueskeleeko esim.Kaijomaa/ Virnes näitä juttuja,mutta he liittyvät tähän ekaan käsialan merkityksestä. Ko sedät innostuivat raksiuistelusta 1997 Vuohijärven SM-kisoissa. Päijänteellä pääkala oli silloinkin taimen ja heidän viritystyylinsä muokkaantui taimenta kiinnostavaksi. Hauskoja muistoja tuosta.Sedät tulivat raksitreffeille Puulavedelle. Muut saivat järvilohia ja Harri&Jussi saivat taimenia sieltä. Tulivat Ahvenanmaalle ja menivät lohen uisteluun.Keskeltä ei mitään iski meritaimen kiinni-:). Tosin oli kait sekaan mennyt 'vahingossa' joku lohi uintikin,koskapa saivat 18+ kg lohen joka jäi sen vuoden treffien suurimmaxi. Kun kävimme Päijänteellä,niin Jussin laittamiin lähti pääosin taimenia ja minun laittamiin pääosin järvilohia. Jussi sanoi minulle monesti kun taimenta tavoiteltiin,että älä tee uinnista noin eteenpäin vievää...laita enemmän X:ää uintiin. Pienemmillä täkyillä on herkempää.Siiman vahvuus,koukkujen koko/paino,koukkuvälin pituus (jos 2-koukkuinen),käytetty huppu,vetoreiän paikka yms. tietty vaikuttaa. Veden lämpö,veden väri ja kalan aktiivisuus vaikuttavat tehokkaaseen/kalastavaan uintiliikkeeseen. Tuulella erilainen uinti kuin tyynellä jne. Kuten Tom Davisin raksikurssin eka lause kuuluu: 'Tehokas täkyraksilla uistelu perustuu kulloisiinkin olosuhteisiin oikean uintiliikkeen huomaamiseen ja taitoon säätää uinti oikeaksi'. Tuuren Vesku ei juurikaan enää uistele,mutta oli/on eräs parhaista vapaasti hengittävän täkyn säätäjistä joiden kanssa uistellut. Hän sanoi joskus rumasti: 'Houkutuslevyt on tehty vain heitä varten,jotka eivät osaa vapaasti hengittäviä oikein säätää'. Vahvasti lausuttu ja kyllä hän itsekin flashereita menestyksekkäästi käytti. Tyyninä päivinä on hyvä käyttää veneessä aikaa koeuittoon ja tehdä muutoksia eri osa alueisiin ja harjoitella. Hulluimmillani kävin talvellakin uittamassa avantouinti paikassa syöttejä. Hiukan hävetti kun mummot tulivat saunasta uimaan ja kyselivät ei kait vaan koukut tartu heille takamuksiin-:). Aikanaan arvioimme ääneen pyyntiin lähtevän täkyn uintia numero arvosanoin. Kun omasta tai kaverin suusta kuului: 'Nyt on KYMPIN UINTI',niin voi valmistautua,että ko onki kohta lähtee ja näinhän se usein teki/tekee. Käsialaa kannattaa kehittää,että lohi pystyy sitä lukemaan! Timppa
45.   [Vt] Ei mitä vaan miten    Kokkonen - 19/4/2021 6:09:15
Lippojen käyttö ei ole huono houkutin.Uistelimme Tuuren Veskun kanssa ensin haukea rakseilla,joissa lippa edessä houkuttimena. Muistan kun totesimme ääneen,että mitä isompi lippa,sitä suurempi hauki. Kumikala,jossa lippa edessä oli ollut hyvä pyynti hauelle ja siitähähän tuo apinoitiin raksiin. Sitten innostuimme järvilohelle ja nieriällekin lippahoukutuksia virittelemään. Lippojen määrä raksin edessä kasvoi/kasvoi ja lopulta niitä oli 8-10 kpl (noin 20 cm välein) ja viimeisestä lipasta sitten raksi 100-120 cm päässä. Yhdistelmän pituus oli lopulta sitä luokkaa,ettei meinannut yltää haavita enää. Vetovastuskin kasvoi,mutta olipahan siima tiukalla jos/kun iskee. Perässä oli useimmiten muuten sen aikainen järvärin suosikki väri hupussa: 'Glow Frog' eli sammakko. Tuo väri oli monen suosikki merelläkin pilvipäivinä taimenen/lohen vedossa. Timppa
46.   Lowrancea    Aleksi510 - 18/4/2021 20:07:23
Myydään lowrance elite 5. Ollut itsellä plotterina eli mukaan tulee vain laite suojakannella ja virtajohto. 120€ Myydään lowrance elite 4x chirp pilkkisetti. Mukaan myös peräpeilianturi 6 metrin johdolla. 150€ Kuvaa en tähän osaa liittää, mutta kuvia esim Whatsapp 0415075525/ Aleksi Iso-Markku
47.   Lowrance kaikuanturi    omberg - 18/4/2021 19:49:11
Oheisen kuvan mukainen Lowrance kaikuanturi.Tarkka tyyppi ei tiedossa mutta 5 pinninen näyttäisi olevan.Hinta 55€.Tiedustelut puhelin tai tekstari 0400 634500.
48.   MYYTY    LadaNiva - 18/4/2021 15:17:56
MYYTY.
49.   Humminbird Solix 15 si g2    LadaNiva - 18/4/2021 13:42:59
Humminbird Solix 15 si g2, alle vuoden ikäinen. Ostettu 07/20 eli tehdastakuun alainen laite. Mukaan tulee kaikki mitä myyntipakettiin kuuluu eli anturi ja teline laitteen lisäksi. Näytön päällä vielä tehtaalla laitettu suojakalvokin. Hinta 4400€ Nolla400-821160 viestillä tai soitot iltaisin klo 20 jälkeen.
50.   karttakortit+ Lowrance 522    Koimik - 18/4/2021 13:29:47
Autotallin siivousta. Kaksi karttakorttia ja kaupanpäälle Lowrance 522 kuvissa olevine tykötarpeineen. Lowrance irroitettu aikanaan täysin toimivana veneestä uuden tieltä. Hinta 150 €

Takaisin keskustelualueille

  002002889