Linkissä on eräs lista Top 10 hajusteista.Ei lohelle vaan yleisesti suosituimmat.
Vanha kunnon Smelly Jelly ihan piikkipaikalla-:).
Toivottavasti sille muitakin perusteita kuin Made in USA...
Vaikka pää punaisena mietitään millä houkutella lohta,niin kuten kaima tuossa nosti esille lienee jopa tärkeämpää yrittää välttää sitä,että täkyihin/vieheisiin tulisi jotain epämiellyttävää hajua.
Kala tulisi säilyttää aina <+3 asteen lämmössä.
Meidän kevät/syyspyynnissä on etu,että veden lämmöt alhaiset ja täky säilyy usein parempana vedossa kuin kylmälaukussa-:).
Huolellisesti tekemisestä ei varmasti ole ainakaan haittaa.
Takuulla olen ollut noille asioille jopa yliherkkä / stressannut ehkä liikaakin,mutta seuraavia asioita usein tehty/tehnyt:
*Meillä on melko puhtaat/hajuttomat? kädet kun säädämme ekan satsin rakseja vetoon.Mutta seuraava täkyn vaihto tai kun tärppi on tullut lämpiminä päivinä tapahtuukin sitten käsillä jotka täkyjen käsittelyn jälkeen haisee v:lle ja varpaanvälille..
Siksi käyttänyt lämpimillä keleillä usein ohuita/napakoita kertakäyttö hanskoja vaikka pikkutäkyjä säätäessä vähän häiritsevätkin.
*Pesty täkyn sulatusastiat tietty aina,mutta kun oltu oikein vakavissaan joka vetopäivälle vaihtunut uusi puhdas astia ja vanha poistunut käytöstä.
*Laitettu jäähilettä/kylmä varaajia täkyjen sulatusveteen jos oikein lämmin keli.
*Joskus laitettu merisuolaakin sulatusveteen.
Eli epäilen vahvasti,että parempi hajuste on salakan tuoksuinen salakka kuin Kokkosen hajuinen salakka.....Ainakin siihen toiseen satsiin.
Timppa
Ps.Olen aina ajatellut kalastamisesta samoin kuin minun Ruotsin kuullun ymmärtämiskokeet kouluaikaan.
Kun ei koskaan tiedä 100 %:n oikeaa vastausta,niin yrittää sulkea niin paljon vääriä vastauksia pois kuin mahdollista,että jäljelle jää mahdollisimman oikea vastaus monivalinta tehtävissä.
Tosin kielikokeessa oli vain 4 vaihtoehtoa ja uistelussa niitä on paljon enemmän ja joka vuosi me keksimme niitä lisää.
|