Keskustelut

Uistelu järvialueilla - näytä keskustelu

Garmin

[Takaisin keskustelulistaan]

Otsikko : Puula kausi 2020
Kirjoittaja : EeGee Päivämäärä : 12/7/2020 14:30:10 Lukukerrat : 2607
Sähköpostiosoite : ea#elisanet.fi   Liite : Ei ole
WWW-osoite :

Taas kerran kausi alkaa olla paketissa ja on aika tehdä yhteenvetoa kaudesta 2020.

Ensinnäkin kausi oli harvinaisen pitkä alkaen huhtikuun loppupuolelta kestäen joulukuulle. Kauden pituus ei kuitenkaan korreloinut saaliin määrän kanssa. Järvilohi oli todella tiukassa tänä vuonna, ja samanlaista viestiä on tullut muiltakin. Onneksi muutama mitat täyttävä järvitaimen lähti mukaan. Useita alamittaisia järvitaimenia on tullut vapautettua, mutta keskenkasvuisia järvilohia ei juurikaan siiman päässä ole näkynyt. Ensi vuosi näyttää siis lupaavalta järvitaimenen osalta, mutta järvilohen surkeus jatkunee? Arvostan työtä jota on tehty järvilohen pelastamiseksi, joten toivoa on, että tilanne pitkällä tähtäimellä paranee. Rasvaevälliset taimenet ovat myös jostain syystä kadonneet? Kantaa pitää ehdottomasti suojella!

Porttisalmen verkotusta ihmettelen suuresti. Kyseessä on erittäin kapea salmi ja siinä pidetään useita verkkojatoja lähellä kapeaa vesiväylää. Ilmeisesti hyvin pyytävä paikka, koska verkot on siinä samoissa paikoissa vuodesta toiseen, syyskuusta marraskuun loppuun eli noin kolme kuukautta. Syksyllä voi olla 30-60 uisteluvenettä pyörimässä Simpiällä ja olen todistanut useita läheltä piti tilanteita Porttisalmessa, jossa väistellään verkkoja, toisia uisteluveneitä, onkijoita ja lujaa väylällä ohiajavia moottoriveneitä. Siihen sitten vielä pieni aamusumu, sade tai iltahämärä niin kyllä voi kolahtaa rumasti.

En vastusta verkkokalastusta, mutta toivoisin järjen käytöä siihenkin! Porttisalmen keskikohtaan kannattaisi harkita noin 500-800m matkalle täydellistä verkkokalastuskieltoa. Käytännössä kahden punaisen keskimmäisen lateraaliviitan väli. Tällä voidaan varmistaa kaikkien venelijöiden turvallisuus siinä kapeimmassa kohtaa.
Ensi vuoteen!

[Edellinen kirjoitus] [Kerro kaverille][Seuraava kirjoitus]
Keskustelualueille kirjoittaminen vaatii nimimerkin varauksen ja tuolla nimimerkillä sisään kirjautumisen.

Raymarine
 Keskusteluhistoria 
 Puula kaus... EeGee  - 7/12/2020 14:30:10, ikä 135pv, luettu 2607

  248865909