Vetouistelu - näytä koko keskustelu

Keskustelut

Mitäs kaupallisia hajusteita porukat käyttäneet/kokemuksia?

Takaisin keskustelualueille
1.   Mitäs kaupallisia hajusteita porukat käyttäneet/kokemuksia?    Kokkonen - 14/1/2020 6:36:20
Avataan hajusteaineille oma osio. Tuo hajuste/houkutusaine tarjonta maailmalla on ihan älyttömän laajaa. Noitakin ProCuren tuotteita monta sivua... Tuosta viidakosta aikoinaan muutamia poimin kokeiluun. ProCuren Herring Oil,Smelly Jelly enimmäkseen. Muutamia geelejä noihin 'hajun levittäjiin'. Kotimaista kaupallista tuotantoa en tiedä olevan? Kotikonsteja moni varmaan kehitellyt. Mitä merkkejä porukka on käyttänyt ja onko joku noussut muiden yläpuolelle?? Timppa
2.   [Vt] Mitäs kaupallisia hajusteita p...    kalakokki - 14/1/2020 16:55:49
Joitakin onkimiseen alunperin tarkoitettuja hajuja olen kokeillut. En huomannut mitään merkitystä kuhalle tai lohelle. Yhtä vähän tuli kuin ennenkin. Nuo olivat sen verran notkeita koostumukseltaan, että epäilen myös pysyvyyttä syötissä. Liekkö puolen tunnin jälkeen mitään jäljellä. Tymäkälle kyllä tuoksuivat veneessä. Noita täkyä värjääviä ja tuoksuvia olisi kyllä mielenkiintoista kokeilla. Osa väittää, että toimii, mutta itellä ei kokemusta. Varmaan jollain vetarilaisella on näistä kokemusperäistäkin tietoa. Jakoon vaan. Onko Jenkkilästä noiden tilaaminen jo niin kallista tulleineen että kannattaako? Siinä olisi ens kesälle projektia toinen puoli värjätyillä ja toinen luomuna, tulisiko eroa?
3.   [Vt] Mitäs kaupallisia hajusteita p...    Trutta59 - 14/1/2020 19:28:48
Wd-40 ja toimii
4.   [Vt] Mitäs kaupallisia hajusteita p...    Trutta59 - 14/1/2020 19:28:52
Wd-40 ja toimii
5.   [Vt] Mitäs kaupallisia hajusteita p...    Trutta59 - 14/1/2020 19:28:56
Wd-40 ja toimii
6.   [Vt] Mitäs kaupallisia hajusteita p...    Otto räsänen - 14/1/2020 19:33:19
Varma kevään merkki,kun spekulointi alkaa. Oikeastaan varmin on nimimerkkiä jormanpojan ostosilmoitus kuusevihreästä salsa levystä:) sitä ei kai ole vielä näkynyt? Tottapuhuen tärkeitä asiota lohenuistelussa. Syötillä kalastaessa ja erityisesti pakaste sellaisista puhuttaessa on tarkeää,että pakattava materiaali on tuoretta. Käytänössä lähes elävää. Pakastaminen korostaa kaikkia syötissä olevia virheitä mukaanlukien se haju. Toinen juttu mikä jää usein vähälle huomiolle sulatus ja säilytysastioiden puhtaus. Päivittäinen pesu ja kuivatus tärkeä juttu viikon reissulla. Ja ylijääneet syötit kylmään lähelle nollaa astetta. Hajusteista ei ainakaan ottia heikentävä on ollut wd40. Sillä on tullut leikarit voideltua ennen ja jälkeen suolakäsittelyn.
7.   [Vt] Mitäs kaupallisia hajusteita p...    tkorkka - 14/1/2020 21:56:25
Kaikki syöttien toimittajat eivät pakkaa syöttejä yhtä laadukkaasti paksuun muoviin ja vakuumiin, kuin Joensuulainen syöttitoimittaja. Olen miettinyt minkä verran ei-vakuumissa olevat syötit ottavat muiden pakkasessa olevien tuotteiden hajuja itseensä. Omat syötit olen pyrkinyt säilyttämään autotallissa reissupakastimessa ja koettanut pysytellä vakuumissa olevissa syöteissä.
8.   [Vt] Mitäs kaupallisia hajusteita p...    Kokkonen - 15/1/2020 5:20:52
Linkissä on eräs lista Top 10 hajusteista.Ei lohelle vaan yleisesti suosituimmat. Vanha kunnon Smelly Jelly ihan piikkipaikalla-:). Toivottavasti sille muitakin perusteita kuin Made in USA... Vaikka pää punaisena mietitään millä houkutella lohta,niin kuten kaima tuossa nosti esille lienee jopa tärkeämpää yrittää välttää sitä,että täkyihin/vieheisiin tulisi jotain epämiellyttävää hajua. Kala tulisi säilyttää aina <+3 asteen lämmössä. Meidän kevät/syyspyynnissä on etu,että veden lämmöt alhaiset ja täky säilyy usein parempana vedossa kuin kylmälaukussa-:). Huolellisesti tekemisestä ei varmasti ole ainakaan haittaa. Takuulla olen ollut noille asioille jopa yliherkkä / stressannut ehkä liikaakin,mutta seuraavia asioita usein tehty/tehnyt: *Meillä on melko puhtaat/hajuttomat? kädet kun säädämme ekan satsin rakseja vetoon.Mutta seuraava täkyn vaihto tai kun tärppi on tullut lämpiminä päivinä tapahtuukin sitten käsillä jotka täkyjen käsittelyn jälkeen haisee v:lle ja varpaanvälille.. Siksi käyttänyt lämpimillä keleillä usein ohuita/napakoita kertakäyttö hanskoja vaikka pikkutäkyjä säätäessä vähän häiritsevätkin. *Pesty täkyn sulatusastiat tietty aina,mutta kun oltu oikein vakavissaan joka vetopäivälle vaihtunut uusi puhdas astia ja vanha poistunut käytöstä. *Laitettu jäähilettä/kylmä varaajia täkyjen sulatusveteen jos oikein lämmin keli. *Joskus laitettu merisuolaakin sulatusveteen. Eli epäilen vahvasti,että parempi hajuste on salakan tuoksuinen salakka kuin Kokkosen hajuinen salakka.....Ainakin siihen toiseen satsiin. Timppa Ps.Olen aina ajatellut kalastamisesta samoin kuin minun Ruotsin kuullun ymmärtämiskokeet kouluaikaan. Kun ei koskaan tiedä 100 %:n oikeaa vastausta,niin yrittää sulkea niin paljon vääriä vastauksia pois kuin mahdollista,että jäljelle jää mahdollisimman oikea vastaus monivalinta tehtävissä. Tosin kielikokeessa oli vain 4 vaihtoehtoa ja uistelussa niitä on paljon enemmän ja joka vuosi me keksimme niitä lisää.
9.   [Vt] Mitäs kaupallisia hajusteita p...    lexa - 20/1/2020 11:45:58
Lantalainen kysyy lapin mieheltä, että miten teillä aika kuluu täällä pohjoisessa kun ei ole mitään tekemistä...? Vastaa siihen 'kesällä nairhaan ja kalasthellaan', no entäs talvella...? Vastaa 'vähempi kalasthellaan'. Ei nyt kuitenkaan ollu edellinen lapin miehen tekeminen menossa vaan varaston siivous kaatopaikkakuormaan, ja pisti silmiin kuvan mukainen värkki. Tämä on 70-luvun puolelta, ajalta jolloin yleisesti piireissä oltiin sitä mieltä, että lohi se ei syö syvältä ollenkaan, vaan pinnasta. No kun varustelukierre riehui ja piti saada enemmän ja isompia kuin muut, niin rakennettiin takila oikein kestopuusta ja siihen laukaisija nailontangosta, joka porattiin deluxe mallissa ontoksi ja reiitettiin sivulta, ja laukaisujäykkyys kumilenkeillä. Tähän sitten tungettiin kuoremössöä ja siiman päähän Gunnarin peukaloinen... ja taas oltiin askeleen verran edellä...nyttemmin on vähän taas edistytty ja käytetään ihan vaan salakkaa. Täkyneuvos