Vetouistelu - näytä koko keskustelu

Keskustelut

Garmin Reactor pilotin kompassin kalibrointi ei talven jälkeen onnistu

Takaisin keskustelualueille
1.   Garmin Reactor pilotin kompassin kalibrointi ei talven jälkeen onnistu    ttimonen - 11/5/2021 8:11:28
Talven ollut akku irti veneestä ja nyt pilotti ei pitänyt suuntaa. Tein kalibroinnin uusiksi ja ilmoittaa että se onnistui. Antaa kompasin arvoksi Q=0. Tämän arvon pitäisi siis parhaillaan olla lähellä 100. Olen palauttanut myös tehdasasetukset ja tehnyt kaikki kalibroinnin alusta mutta aina arvo Q=0. Pilotti kyllä vaikuttaisi pitävän suunnan ainakin näissä helpoissa keleissä mitä kerennyt testaamaan. Viime vuonna arvo oli Q=75 ja mitään muutoksia ei ole tehty.
2.   [Vt] Garmin Reactor pilotin kompass...    golfer - 11/5/2021 9:31:58
Tuollaista en ole itse ymmärtänyt edes katsoa, joten täytyypä tarkistaa omasta laitteistosta. Tälläisen maninnan löysin kuitenkin ohjekirjasta, kun alkoi kiinnostamaan tuo mainitsemasi kompassin kalibrointiarvo. Suomennettuna suunnilleen: 'Arvo näytetään, kun kalibrointi suoritettu. Arvo 100 indikoi CCU-yksikön asenusta täydelliseen magneettiseen ympäristöön ja kalibroitu oikein. Jos tämä arvo on matala, niin CCU-yksikkö tulee ehkä asentaa uuteen paikkaan ja yrittää kalibrointia uudestaan.' Äkkiseltään kuulostaa siis siltä, että CCU-yksikkösi olisi lähellä häiriötekijää, jos aikaisemminkin arvo ollut 75. Itse tutkiskelin viime syksynä pari tuntia erilaisia asennusvaihtoehtoja tuolle CCU-yksikölle perinteisen kompassin avulla ja lopulta löysin Eagle Star kabiinista ainoan järkevän ja täysin häiriöttömän asennuspaikan ja se oli kajuutan seinällä, jokunen kymmen sentti sisätilan lampusta eteenpäin. Jos kompassi oli lähellä lamppua ja lampun laittoi päälle, niin pientä liikettä tapahtui kompassin neulassa.
3.   [Vt] Garmin Reactor pilotin kompass...    ttimonen - 11/5/2021 13:41:16
Siirsin nyt CCU:n kauemmas häiriöistä, saas nähdä miten käy. Jotenkin vaan luulin että Q=75 olisi hyvä arvo ja 100 lähinnä teoreettinen maksimi. Nooh, kohtapa se selviää ku vesille kerkeää. Onneksi vene pihalla niin kohtuu näppärä homma noiden paikkaa on vielä vaihdella, nyt se tuli Busterin etupenkin alle. Kiitoksia golferille avusta !
4.   [Vt] Garmin Reactor pilotin kompass...    ttimonen - 13/5/2021 12:04:43
Eipä auttanut CCU:n siirto, näyttää samalla tavalla Q=0. No onneksi kuitenkin vaikuttaa toimivan niin olkoonpa sitten näin :)