Linkissä juttua komeasta Gullspongarista ja ennen kaikkea siitä millä se on saatu: Anchovy pää norssilla.
Kalan saaja, kokenut Vänernin kalamies tuntee järvensä ja meille vähemmän tietäville täkykalavalintaa perustelee tieto Vänernin kalaston jakautumasta: 79 % norssia, 3 % muikkua ja loput muita kalalajeja. Määritys perustuu v. 2006 tutkimuksiin, troolisaaliit ja hydrologiset tutkimukset (?) pohjana.
Tästä herää kysymyksiä kosolti koskien omia järviämme, tyyliin: jos Vänernissä on noin paljon norssia, niin kaiketi lohikalat sitä syövät ja etenkin lämpimän kesäkauden aikana ? Miksei meilläkin näin olisi, norssia peliin syvälle kesäkautena jne.
Norssin eli kuoreen ongelmana on kuitenkin saatavuus. Keväällä nousee jokisuihin ja koskien alle kutuaikaan jolloin helppo saada mutta ei ehkä ole parhaimmillaan täyksi. Muuhun aikaan syvällä eikä enää kauppakala kuten aikanaan      esikatselukuvat yllä, linkistä Liite aukeavat alkuperäiset
|