Jäät on vieläkin paksuja täällä Itä-Suomen suurilla järvillä,mutta jään laatu on jo huono.
Yöpakkaset hiukan jatkaneet pilkkikeliä.
Pääsiäisen sunnuntai oli kuitenkin pitkästä aikaa laskevan ilmanpaineen päivä ja syönti sen mukainen.
En muista,että koskaan olisin kahvittelun ajaksi nostanut onget ylös ja vain nauttinut aurinkoisesta säästä ja eväistä.
Syönti oli niin hyvä,että nyt tuli sekin tehtyä.
300-500 g ahvenet löivät ihan raivolla isoa tasuria,eikä tarvinnut morreilla nirhata.
Ahvenia kertyi 10,8 kg ja noilla fileillä pääsee rospuuttokauden yli kunnes jiggaamalla taas saa 'lähiruokaa'.
Paistettu / friteerattu ahven on kyllä kalaruokien parasta A-ryhmää.
Itse en tälle keväälle enää jäillä urheile.Kaverini eilen laitteli jäältä kuvia ja kiitteli minulta lahjaksi saamastaan nostokoukusta.
Oli 2 komeaa lahnaa jäällä ja suurin ahvenkin 42 cm ja odotellaan punnitusta oliko hänen eka kilon ylittävä pilkkiahven.
Hän aloitti ajoahventen jahtaamisen vasta tänä talvena.
Hieno laji!
Timppa |